Almanyada yüksek lisans

Almanyada yüksek lisans öğrenimi bir çok ülkeye göre çok daha caziptir. Son yıllarda yüksek lisans düşünen öğrencilerin en sık hesap ettikleri etkenlerden birisi ; yurtdışında öğrenim için masraflarım ne kadar olacak sorusudur. Birçok öğrencinin isteği ; yurtdışında eğitim görürken hem öğrenim görüp, hem de bir yandan da çalışmaktır.

Öğrenciler genellikle yurtdışında öğrenimlerini sürdürürken part-time olarak çalışmak isterler. Almanyada yüksek lisans öğrenimi görürken hem okuyup hem de çalışabilirsiniz. Bunun için Almanyada öğrenci olduğunuz süre içerisinde Almanya hükümetinden haftalık 20 saat öğrenci çalışma izni alabilirsiniz. Almanya’da öğrenci iken vizenizi uzatmak istediğiniz dönemlerde bu çalışma izniniz de aynı zamanda yenilenecektir.

Almanyada yüksek lisans yaparken, bir yandan, temel ihtiyaçlarınızı ve giderlerinizi karşılayacak kadar kazanmak isteyebilirsiniz. Öğrenci çalışma izni hakkı Almanya’da lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere resmi olarak verilmektedir.

Öte yandan, her ülkede olduğu gibi Almanyada yüksek lisans yapanlar da öğrenimlerini sürdürürken çalışmaya ihtiyaç duyuyorlar. Yüksek lisans yaparken çalışmak için yarı zamanlı personel arayan şirketlere siz de müracaat edebilirsiniz. Böylelikle yüksek lisans öğrencileri çalışma izni ile, çeşitli şirketlerde çalışarak kendi giderlerini karşılayabilmektedirler.

Almanya’da Yüksek Lisans Yapanlar Kazanıyorlar

Özellikle yüksek lisans öğrenimi için, Almanya’ya gelen öğrenciler, lisans derecelerindeki uzmanlık alanlarında part-time çalışma imkanına sahiptirler. Çünkü öğrencilerin Türkiye’den aldıkları lisans diplomaları, Almanya’da da geçerlidir. Yüksek lisans sonrası ise, full-time olarak uzmanlık alanlarındaki işlerine devam edebilirler. Yüksek lisans sonrasında çalışmak için dikkat edilecek önemli husus, mezun olduğunuz veya mezun olduğunuz alana yakın departmanda iş bulmanız olacaktır.

Almanya’da hayalinizdeki mesleğe yönelik aldığınız diplomalar, Türkiye başta olmak üzere bilindiği gibi tüm dünyada geçerliliğe, yani uluslararası denkliğe sahiptir. İster üniversitenizi okuduktan sonra Türkiye’ye gelip Almanya’da yüksek lisans derecesi diploması ile kaliteli uluslararası şirketlerde işe başlayabilirsiniz. Ayrıca isterseniz Avrupa’daki bazı ülkelerde ya da kıta dışında Amerika gibi istediğiniz farklı bir ülkede, yüksek lisans sonrası çalışma şansını elde edebilirsiniz.

Almanyada yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrenci uygun danışmanlık hizmetlerine bizim aracılığımız ile ulaşabiliyor. Öğrencilerin Almanya’da rahat bir şekilde danışmanlar ile irtibat halinde olması da öğrencilerimize güven veriyor. Almanya’da yüksek lisans yapmak için bizimle iletişim halinde olarak gerekli belgeleri temin ettikten sonra sizleri öğrenim görmek istediğiniz üniversitelere yerleştiriyoruz.

Bu işlemlerinizin haricinde sizlere Almanya’da kalacağınız yurtlara başvurularınızı gerçekleştiriyoruz. Daha sonraki süreçte öğrencilerimizin neler yapmaları gerektiğini yaklaşık 2 saat süren bir oryantasyon programı şeklinde anlatıyoruz. Bu sayede sizler Almanya’da hiçbir yabancılık çekmeden yüksek öğrenim hayatınıza iyi bir başlangıç yapmış oluyorsunuz.

Almanyada Yüksek Lisans Nasıl Yapılır ?

Almanya’da yüksek öğrenim için sorunlarımı nasıl çözebilirim diye düşünmeyin. Almanya’da yüksek lisans görmek için başvurularınızı uzman danışmanlarımızın aracılığımı ile yapabilirsiniz. Yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilmek için, bilindiği gibi öğrenmek istediğiniz dilin resmi olarak konuşulduğu ülkesine gitmeniz gerekecektir. Bu yöntem ile yabancı dil öğrenme ve pekiştirme tercihi, sizler için her zaman artı bir avantaj olacaktır.

Hiç Almanca bilmeyen, ancak yüksek lisans yapmak isteyenler için, şartlı kabul yöntemiyle veya kaliteli dil okullarıyla hizmet veriyoruz.

Almanyada yüksek lisans yapmak aslında sanılanın aksine diğer Avrupa ülkelerinden daha kolaydır. Çünkü ekstra GMAT, GRE gibi ALES gibi sınavların stresine stresine girmeden yüksek lisans eğitiminizi alabilirsiniz. Ya da ileride yüksek lisans öğreniminiz sonrası Almanya’da kendinize iyi bir gelecek kurabilirsiniz.

Aynı zamanda yüksek lisansınızı Almanyada yaparak, hem Almanca hem ingilizce yabancı dilini öğrenme fırsatını yakalayarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz.

Bir başka açıdan, akademik kariyer düşünüyorsanız, yüksek lisans sonrası doktoranızı yaparak akademik kariyeriniz için altın bileziğinizi kolunuza takabilirsiniz.

Bizler danışmanlar olarak, sizlere Almanyada yüksek lisans yaparken, ilgi duyduğunuz alan üzerinden yüksek lisansınızı yapmanızı öneriyoruz. Veya akademik alanınıza yakın bir branşta, yüksek lisans yapmanızı önerebiliyoruz. Yüksek lisans sonrası yapacağınız akademik kariyeriniz açısından bu önemli bir fırsattır. Anı zamanda akademik kriterleriniz açısından da geleceğinizde olumlu olarak size geri dönüşümleri olacaktır.

Almanyada Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri

Bilindiği üzere son yıllarda Almanyada yüksek lisans yapmak için müracaat eden öğrencilerin sayısı artmakta. Bu durum Almanya’daki üniversitelerin eğitim kalitesinden kaynaklanıyor. Çünkü bu üniversiteler dünya çapında tanınmış bir geçmişe sahip olan üniversitelerdir. Aynı zamanda Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde de denklikleri vardır.

Sizler de geleceğiniz için iyi bir yüksek lisans hayal ediyorsanız, yüksek lisans hayallerinizi gerçekleştiriyoruz. Bunun için tek yapmanız gereken bize ulaşmanız ve gelecek için ilk adımınızı atmanız olacaktır. Unutmayınız ki Almanya’da üniversitelere önümüzdeki sömestr için başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yüksek lisans öğrenimi için, Almanya’daki akademik alanlara ilgi duyulmakla birlikte, özellikle mühendislik bölümleri ve teknik alanlar sıklıkla tercih edilmektedirler. Almanya’da makine mühendisliği yüksek lisans bölümü, bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği ve diğer mühendislik bölümleri, rağbet gören akademik programlardır. Teknik ve sayısal alanların ( özellikle mühendislik ) yanı sıra, Almanyada psikoloji yüksek lisans alanına da rağbet oldukça artmıştır.

Almanyada yüksek lisans için, başvuru tarihleri 15 Temmuz ve 15 ocak tarihleri olarak belirlenmiştir.

Almanyada ücretsiz yüksek lisans

Türkiye’de bir özel üniversite ( vakıf üniversitesi ) yıllık harcirah olarak öğrencilerden 30.000 – 100.000 TL arası harcirahlar talep etmektedirler. Fakat Almanyada okumak isteyen bir öğrenci, yüksek lisans öğrenimi için bu fiyatları ödemek zorunda değildir.

Almanya’da yüksek lisans öğrenimi görmenin en önemli ayrıcalıklarından birisi, yıllık öğrenim ücretinin Türkiye’deki vakıf üniversitelerine oranla ekonomik olmasıdır. Bilindiği gibi Almanya’da devlet üniversiteleri öğrencilere, ücretsiz yüksek lisans öğrenim hizmeti sunmaktadırlar.

Almanyada yüksek lisans kaç yıldır ? : Yüksek lisans genellikle 2 yıldır ( 4 sömestr ). Yüksek lisans öğreniminin ilk 3 sömestrı ders programı, diğer son 1 sömestr ise tez hazırlama dönemidir. MBA ve LLM master programlarında ise yüksek lisans öğrenimi 1 yıldır.

Almanyada yüksek lisans yaparken çalışmak için neler yapmalıyız ? : Yüksek lisansınızı yaparken, aynı zamanda haftada 20 saat çalışma izniniz vardır. Çalışma izninizi Almanyada öğrenim gördüğünüz sürece kullanabilirsiniz. Ayrıca her vizenizi yenileyeceğiniz dönemde, çalışma izniniz de yabancılar şubesi tarafından yenilenecektir.

Almanyada Yüksek Lisans başvuru tarihleri ne zamandır ? : Yüksek lisans öğrenimi için genellikle tarihler 15 Temmuz ve 15 Ocak tarihleridir. Ama bu tarihler her üniversitede ve bölümden bölüme değişkenlik göstermektedir.

Almanyada yüksek lisans not ortalaması kaç olmalıdır ? : Yüksek lisans için not ortalamanız 4’lük sistemde minimum 2.70 olmalıdır.

Almanyada ücretiz yüksek lisans

Almanya’da yüksek lisans yapabileceğiniz üniversiteler

Düsseldorf Heinriche Heine Üniversitesi : 33.000’in üzerinde öğrenciye sahip olan üniversite, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti olan Düsseldorf şehrinde yer almaktadır.

Gottfried Wilhelm Hannover Leibniz Üniversitesi : 28.000 civarında öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitenin kuruluşu 1831 yılına dayanmaktadır. Üniversite, Niedersachsen eyaletinin başkenti Hannover’de kurulan üniversitede toplam 90 farklı akademik alanda öğrenim hizmeti verilmektedir.

Otto-Friedrich Bamberg Üniversitesi : 500 yıllık bir geçmişe sahip olan üniversite, Almanya’nın orta büyüklükteki üniversiteleri içerisinde yer almaktadır. Bamberg üniversitesi, 13.000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. 27 lisans ve 52 yüksek lisans programında öğrenim sunan üniversite, Bayern eyaletinde yer almaktadır.

Kaiserslutern Teknik Üniveritesi : Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan teknik üniversite, 15.000 öğrenciye öğrenim hizmeti sunmaktadır. Kaiserslutern şehri, öğrenci şehri olmasının yanısıra, 100.000 nüfusa sahiptir.

Geothe Frankfurt Üniversitesi : Frankfurt am Main’da kurulan  Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, 18 Ekim 1914 tarihinde Alman vakıf üniversitesi olarak açıldı. 1967 yılında ise, bu statüsünden ayrılarak bulunduğu Hessen eyaletinin üniversitesi oldu. 170 farklı alanda öğrenim hizmeti sunan Frankfurt Geothe Üniversitesi, 45.000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenci nüfusu açısından Almanya’nın 4.büyük üniversitesidir.

Münih Ludwig Maximilan Üniversitesi : Dünyanın en iyi teknik üniversiteleri arasında gösterilen üniversite, yüzlerce teknik alanda öğrencilere öğrenim imkanı sunmaktadır.

Julius-Maximilian Würzburg Üniversitesi : Bayern eyaletinde bulunan Würzburg Üniversitesi, 30.000 civarında öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Albert Ludwig Freiburg Üniversitesi : 1457 yılında kurulan, Almanya’nın güneyinde İsviçre sınırında bulunan üniversitenin yaklaşık 26.000 öğrencisi bulunmaktadır.

Öte yandan, Almanya’da yüksek lisans başvurusu için yazacağınız motivasyon mektubu da yüksek lisans kabulü açısından önemli bir kriterdir. Bu yüzden öğrencilerimizle birlikte daha önce hazırlamış olduğumuz motivasyon mektuplarından birisini örnek olması açısından sizler için yayınlıyoruz.

Yüksek lisans motivasyon mektubu

 

Würzburg Üniversitesi, Biyoloji yüksek lisans programına

Merhaba, ben Türkiye’de Bursa’da yaşıyorum. Almanyada yüksek lisans yapma hedefim için bu mektubu size yazmaktayım. 1989 yılının Eylül ayında Türkiye’nin Bursa ilinde öğretmen bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Ailemde benden küçük bir de kız kardeşim bulunmaktadır.

İlk okulu Muradiye İlkokulunda, orta okulu ise, 11 Eylül İlköğretim okulunu bitirdikten sonra, lise öğrenimi için Çelebi Mehmet lisesine gittim. Ve şimdide hali-hazırda Uludağ Üniversitesi, biyoloji bölümünü bitirmek üzereyim. Önümüzdeki ay Haziran ayında mezun olacağım.

Öğrenim hayatım boyunca, ilgimi her zaman bir işlemin ne olduğu değil de, daha çok nasıl olduğu çekmiştir. Lise 1. sınıfa başlayana kadar Biyoloji hakkında sadece ufak tefek, orta okul Fen Bilgisinden kalan bilgiler biliyordum. Lisedeki öğretmenimle beraber, Biyoloji hakkındaki bilgim ve bu bilime ona olan ilgim katlanarak oldu.

Daha Lise birinci sınıf bittiğinde, Biyoloji okumaya karar vermiştim bile.  Bu yüzden lise ikinci sınıfta, alan seçiminde, sayısal alanı seçtim ve daha çok Biyoloji dersi görmeye başladım. Lise 3. sınıfta, okulda bir deney topluluğu kurduk ve bu grubun başına ben geçtim. Yine o yıl Bursa çapında katıldığımız icatlar yarışmasında, Bursa üçüncülüğü elde ettik.

Neden Almanyada Yüksek Lisans Yapmak İstedim ?

Neden Almanyada yüksek lisans yapmak istediğimi, size kendi eğitim-öğretim hayatımı özetleyerek anlatmaya çalışacağım. Biyoloji biliminin ismini ilk duymam, orta okulda okuduğum bilim teknik dergisinde Dolly adlı klonlanmış ilk koyunun haberinin okumamla oldu. Ve o an yalnızca şaşırmakla kaldım. İlgimi çeken sadece klonlanma durumu değildi, muhtevası itibariyle nasıl meydana geldiğini, nasıl bir metot kullanılarak klonlanma işleminin yapılabileceğiydi.

Üniversite sınavına girdiğimde tek bir hedefim vardı, üniversitede Biyoloji bölümünde okumak. Sınav sonucum geldiğinde, puanımla yalnızca Biyoloji bölümünü tercih ettim. Akabinde Uludağ Üniversitesi Biyoloji bölümüne ÖSYM-YKS sınav sonucunda, üniversiteye birincilikle giriş yaptım.

Akabinde artık geleceğim için, olmak istediğim yere ulaşmak için ilk adımı atmıştım. Beni Almanya’da yüksek lisans yapmak için idealime götürecek süreç böylece bir nevi başlamış oldu.

Üniversitenin ilk yılı İngilizce hazırlık sınıfında okudum ve başarılı bir şekilde tamamladım. Hazırlık döneminde, Uludağ üniversitesi dağcılık topluluğuna başladım ve lisanslı bir dağcı olarak artık tırmanmaya başladım. İlk yıllarda spor olarak yaptığım Alpin ve kaya tırmanışları, biyoloji bölümünde ikinci yılda yüksek irtifadan örnek toplamaya bırakmıştı.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan her baryum için tırmanış yapan hocalarımın gruplarında yer aldım ve bu örneklerin toplanmasında aktif olarak rol aldım. Fakat botanik bilimi benim ilgimi moleküler boyut ve genetik kadar çekmiyordu.

Üç sene boyunca aktif olarak dağcılık yaptıktan sonra Uludağ üniversitesi biyoloji topluluğuna katıldım. Bu toplulukta 2010 ve 2011 yıllarında düzenlen ulusal kongrelerin organizasyon komitelerinde birinci derece sorumlu olarak görev aldım. O yıllarda daha Almanya’da yüksek lisans yapma fikri zihnimde oluşmuştu.

Ara sınıfta Almanyada yüksek lisans için araştırmalarım

Daha sonra, lisans programımda aldığım bazı derslerle ilgili olduğum alan hakkında kendimi geliştirmeye devam ettim. Genetik 1-2, Biyokimya 1-2 ve bu derslerin uygulama derslerinde genetik olarak ve moleküler düzeyde bilgimi arttırmaya çalıştım. Dördüncü sınıfın ilk döneminde aldığım forensik genetik dersiyle genetik materyalin kriminal olayların çözümünde nasıl kullandığı hangi deneysel metotların kullanıldığını gördük. Ayrıca radyobiyoloji dersi ile hücrelerin radyasyona karşı moleküler boyuttaki duyarlılıklarını gördük. Ve serbest radikaller ve antioksidan biyoloji ile de bu maddelerin moleküler yapıya ne şekilde zarar verdiklerini inceledim. Yine bu derste yaptığım oksijen radikalinin DNA üzerinde oluşturduğu hasarlar isimli sunum ile bu bilgilerimi destekledim.

Sonrasında, dördüncü sınıfın ikinci döneminde, uygulamalı genetik dersiyle Mendel’den başlayan genetik biliminin, insan genom projesindeki uygulama alanlarını gördük. Yine bu derste yaptığım klonlama isimli sunum ile bu alanda derin araştırma fırsatı ve bazı hocalarımla laboratuvarlarda çalışma şansı yakaladım.

Daha sonra, kanser genetiği ve genetik toksikoloji çalışan yüksek lisans öğrencilerinin laboratuvar çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla gönüllü olarak çalışmayı başladım. Bu deneylerin sonuçlarına kadar kalabilmek için, yaz okulunda ders alarak öğrenciliği Ağustos ayına kadar uzatmak durumunda kaldım.

Şu sıralar Almanya’da yüksek lisans yapabilmek için gerekli olan Almanca sınavlarının hepsini başarı ile geçtim. Ve şu an kabul şartlarını sağlamış durumdayım. Almanya’da Biyoloji bilimine gereken değerin verildiğini araştırma dergilerinden ve akademik çalışmalardan okudum. Bu okumalarım benim yüksek lisans yapma isteğime bir adım daha yaklaştırdı.

Almanya’da yüksek lisans yapmak istememin ikinci sebebi ise Almanya’da laboratuvar koşullarının çok iyi olması ve teknolojik desteğin sağlandığına dair izlenimleri. Üçüncü sebebim, Bremen üniversitesi ve Münih Teknik üniversitesinde doktora çalışmalarını tamamlayan bölüm hocalarımın, Almanyada yüksek lisans yapma tavsiyeleri üzerinedir.

Neden Almanyada Yüksek Lisans için bu bölümü tercih ettim?

Son cümlelerime gelecek olursak iniş ve çıkışları olan bir üniversite hayatımın sonuna geldim. Kimi Biyoloji derslerimde çok başarılı oldum. Bölümümün en iyisi olamadım belki ama Biyolojinin yalnızca derste ve ders kitaplarının ezberlenip öğrenilmeyeceğini artık biliyordum. Bölüm üçüncüsü olarak mezun oldum.

Kimi zaman, bir endemik bitkiyi toprağında uzaklaştırılmış koparılmış halde örnek olarak görmektense yanına kadar tırmanıp canlı canlı gözlemledim. Vücudumda hastalığa yol açan bakterilerin kültürlerini yaparak hangi ilaçlara dirençli olduklarını kendim test ettim. Bilgileri yalnızca ezberleyip sınavları geçmek yerine kendimi geliştirebileceğim en ufak bir adımı değerlendirmeye çalıştım. Çünkü en başından beri ne istediğimi biliyordum.

Bu kadar sözden sonra, idealimin bilime gerektiğince hizmet etmek ve branşımda en iyisini yapmaya çalışmak olduğunu söylemek isterim. Bundan sonraki azmim ve mücadelem de bu alanda kendimi bir adım daha öteye nasıl taşıyabilirim idealidir. Ve bu durumun tüm gerekçelerini yerine göz önüne alarak neler yapabilirim sorusunu cevaplamak olacaktır.

İşte bu yüzden Almanyada yüksek lisans yapmak istiyorum ve üniversitenizin yüksek lisans programına başvurdum. Würzburg üniversitesi Biyoloji yüksek lisans programını özellikle bu sebeplerden dolayı istemekteyim.

Saygılarımla

Almanya’da Yüksek Lisans yapmak isteyen bir başka öğrencimizin, aynı şekilde motivasyon mektubunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Almanya Yüksek Lisans Niyet Mektubu Örneği

Münster Üniversitesi ”Lernbereich I, Sprachliche Grundbildung” programına ;

Merhaba, ben Türkiye’de İstanbul’da yaşıyorum. Almanya’da Yüksek Lisans yapmak isteğim sonucu bu motivasyon mektubunu size yazıyorum. Lise öğrenimi İstanbulda, Anadolu lisesinde tamamladım ve ÖSYM yerleştirme sonucunda Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldum.

Bir yıla yakın süredir, özel bir eğitim kurumunda zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği yapmaktayım. Çalıştığım süre içerisinde Otistik, Dawn sendromu, ağır düzeyde zihinsel engel gibi alanlarla ilgilendim. Ayrıca hafif düzeyde zihinsel engel ve özel öğrenme güçlüğü çeken bireyler ile eğitim-öğretim programları gerçekleştirdim.

Bahsettiğim, kendi branşım olan bu alanlarda akademik araştırmalar da yaparak kendimi geliştirdim. Kendi alanımda veya bu alanlara yakın akademik dallarda Almanya’da yüksek lisans yapmaya karar verdim. Ve ayrıca bu benim kariyerim açısından hayalim. Çeşitli araştırmalarım sonucunda, bu konuda kendimi en iyi Almanya’da bulunan üniversitelerde geliştirebileceğime inandım.

Almanyada yüksek lisans yapanlar ile iletişime geçtiğimde fark ettim ki, eğitim sistemi oldukça geniş bir konsepte sahip. Böyle bir platformda kendimi Almanyada geliştirmem gerekiyor. Eğitimi seven eğitimi öğrenmeye çok istekli olan ve öğrendiğim eğitimi öğrenciler ile paylaşmayı seven ve bir öğretmenim.

Bilindiği gibi, Eğitim-Öğretim sürecinin içine girilmeyene kadar, dışarıdan bakıldığında kolay bir iş gibi gözükür. Fakat alanın içine girince ve eğitim alanını öğrenince aslında çok hassas olduğu anlaşılıyor. Emek ve çaba harcanması gereken ve sürekli öğrenmeye dayalı bir alan olduğu görülür.

Eğitim süreçleri her yönü ile girdisi ve çıktısı, çok değerli olan ve itina ile üzerinde durulması gereken bir sistemdir. Eğitim konusunda verilen hizmetlerin mükemmel bir şekilde geri dönüşü olması için kaliteli bir eğitimin verilmesi gerekir.

Yüksek Lisans için Almanca Öğrenme Sürecim

Öğrenmek ve öğretmek birbirlerinin tamamlayıcıları gibi gözükse de aslında, öğrendiklerini öğretmek, daha profesyonel ve üzerinde çalışılması gerekli bir alandır. Bu konuda hataların minimum seviyeye indirilmesi gerekmektedir, çünkü; ülkelerin geleceklerini eğitim sistemlerine verilen değerler belirler.

Bunları bilen, farkında olan bir eğitimci olarak alanımı en ince detayına kadar öğrenmek, kendimi bir adım öteye götürerek geliştirmek istiyorum. Almanyada yüksek lisans bursu için araştırmalar yaptığımda güzel sonuçlara ulaştım.

Yüksek lisans yapmak için, 6 aylık bu süre içerisinde Almanca öğrenerek kendimi geliştirdim. Şu anda orta düzey Almanca bilgisine sahibim. Almanca dil bilgimi daha öteye götürerek ileri düzeyde Almanca öğrenmek istiyorum. Bunun ilk adımının iyi bir üniversitede iyi bir yüksek lisans öncesinde Almanca dil okuluna giderek Almanca öğrenmek olduğuna inanıyorum. Tüm bu gerekçeleri göz önüne alarak Almanyada yüksek lisans yapmak istiyorum.

Saygılarımla

YouTube video

Değerli öğrenciler, Almanyada yüksek lisans yapmak istiyorsanız, başvuru formunu doldurarak, uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Öğrenci referanslarımız, verdiğimiz hizmetin kalitesinin göstergesidir.

    5/5 - (14 votes)